Activyl

Eficienţă şi siguranţă

Eficienţă combinată cu acţiune blândă asupra animalelor de casă

Activyl vă permite să oferiţi un nivel optim de îngrijire datorită activităţii insecticide combinată cu acţiunea blândă asupra animalelor de casă. Activyl are o marjă de securitate exemplară atât la câini cât şi la pisici. Acest fapt a fost demonstrat după tratamentul cu o doză de cinci ori mai mare decât doza recomandată, aplicată de 8 ori la interval de 4 săptămâni şi de şase ori la interval de 2 săptămâni. S-a demonstrat şi faptul că poate fi administrat în siguranţă şi puilor de câine şi pisică cu vârsta mai mare de 8 săptămâni. Activyl poate fi utilizat şi ca parte din strategia de tratament contra dermatitei alergice.

În baza unor studii extensive la peste 340 de câini şi 350 de pisici, s-a dovedit că efectele adverse se limitează la efecte uşoare, tranzitorii, precum salivare, mâncărimi ocazionale, alopecie şi eriteme la locul aplicării.

Testele de teren demonstrează eficienţa şi siguranţa produsului

Activyl a fost testat în gospodării infestate cu purici, pe 165 de câini şi 163 de pisici din Germania, Franţa, Spania şi Australia – începând de la animale care prezentau infestare destul de mică (cel puţin 5 purici) sau infestare moderată (10 purici) până la cele cu infestare masivă (589 de purici)5. în primele 4 săptămâni s-a înregistrat un răspuns dramatic la tratament – chiar şi în lupta contra unor infestări covârşitoare cu purici.

În studiile în care Activyl a fost comparat cu un produs cu control pozitiv, disponibil pe piaţă, produsul a fost aplicat la intervale de 4 săptămâni. Activyl a determinat o reducere mult mai mare a numărului de purici, atât la câini cât şi la pisici.

Figure. Activyl produces a significantly greater reduction in flea counts in client-owned dogs treated every 4 weeks than a commercially-available positive control product.

diagrama 1 – rezultatele Activyl la testele din teren

Figure. Activyl produces a significantly greater reduction in flea counts in client-owned cats treated every 4 weeks than a commercially-available positive control product.

diagrama 2 – rezultatele Activyl la testele din teren

Pentru a descărca broşura tehnică completă a produsului Activyl, daţi clic aici:
Pentru a descărca studiul în teren al UE, daţi clic aici:

Referinţe
5. Agenţia Europeană a Medicamentelor. Activyl: Raport European Public de Evaluare. www.ema.europa.eu Accesat în 10 Martie 2011.